ANIMUSowe Mikołaje

Warto Pomagać!

ANIMUSowe Mikołaje na boisku lekkoatletycznym
W niedzielny poranek, dnia 26.11. 2017 r. Fundacja ANIMUS zorganizowała już III Mikołajkowy Bieg, który był świetną okazją by dobrze się bawiąc, pomagać.
W biegu wystartowało około 40 uczestników w tym pierwszy raz, aż blisko 30 dzieci. Kwota zebrana podczas Mikołajkowego Biegu w całości zostanie przekazana na funkcjonowanie oraz wyposażenie Centrum Edukacji i Rozwoju dla Dzieci i Młodzieży, które jest głównym celem Fundacji.

III Mikołajkowy Bieg był wspaniałą okazją, by spędzić aktywnie czas w gronie osób bliskich, posiadających podobne zamiłowania. Zwycięzcą w głównym biegu został Rafał BARDZIŃSKI, najszybszym biegaczem pośród dzieci był Michał Olejniczak, a rzutem na taśmę w kategorii Nordic Walking zwyciężyła Małgorzata Szurlej. Oprócz uczestnictwa w Biegu, przybyli na wydarzenie mogli spotkać się z ANIMUSowym Mikołajem, który wraz ze Śnieżynką częstował wspaniałymi słodyczami. W czasie imprezy rozstrzygnięty został konkurs na najlepszy strój mikołajkowy, w którym brała udział dwójka dzieci, a zwycięzcą jednogłośnie została trzyletnia mikołajka Laura. Bieg miał charakter imprezy sportowej aczkolwiek głównym założeniem członków Fundacji była świetna zabawa pełna energii oraz zjednoczenie osób dobrego serca, by pomóc podopiecznym Fundacji ANIMUS.