Kochani historia prawdziwa...

Podczas tworzenia listy osób potrzebujących poznałam małego Grzesia, Grześ ma 7 lat i chodzi do pierwszej klasy podstawowej.

-Pani a ja mam urodziny na święta.

Uśmiechnęłam się do małego przyjaciela i powiedziałam, że musi być podwójnie grzeczny, wtedy pod choinką może będzie miał podwójny prezent. Chłopczyk nieśmiało się uśmiechnął.

- Mama mówiła, że dostane wielkie kinder jajko z niespodzianką
Pozostając w temacie zapytałam:
-Powiedź mi Kochany, to ile Ty będziesz dmuchał świeczek na tym torcie w te święta?
Grześ smutny odpowiedział, że on nigdy nie miał tortu na urodziny... Muszę powiedzieć, że ta informacja zabrała mi mowę. Nie wiedziałam, co odpowiedzieć tej siedmioletniej istocie. Zapytałam Grzesia:
- A czy jadłeś kiedyś tort?
- Nie, ale mama mówi, że jak kiedyś będzie miała pieniążki to upiecze mi ogromny tort o takim smaku, jaki będę chciał.
- I jaki sobie wybierzesz smak?
- Ja to bym chciał taki ogromny i dwukolorowy jak Kinder jajko a w środku będzie wielka zabawka i wezmę ją do szkoły, żeby pokazać Sebastianowi.
Domyśliłam się, że Sebastian to jakiś kolega Grzesia.
- Chyba musisz bardzo lubić te Kinder jajka kolego.
- Baaardzo, ale mama mi je kupuje tylko na urodziny i na Wielkanoc do koszyczka
Po tej rozmowie pomyślałam sobie... Niby takie podstawowe produkty jak mąka, cukier, mleko jaja i jakiś krem do tortów a jednak nie zawsze osiągalne dla rodzin, które są w potrzebie. A Kinder jajko za 3 zł to mega luksus, na który można sobie pozwolić tylko na święta... Przykre a jednak powszechne w wielu domach... Dzięki Waszemu dobru właśnie takim rodzinom możemy pomóc i już zostałam zapewniona przez mamę Grzesia, że jak otrzyma od nas produkty to zrobi jemu wymarzony tort.  Trzymamy za słowo Panią Bożenkę i odezwiemy się do tej rodziny po świętach.