Fundacja Animus - dziękujemy...

Dzięki dobremu sercu i hojności drugiego człowieka na terenie naszego miasta Złotoryja w sklepach Biedronkach przy ul.Staromiejskiej , Legnickiej ,Hożej , w sklepie Stokrotka przy ul. Kościuszki i Eko przy ul. Legnickiej w dniu 28 oraz 29 września 2012 r. odbyła się zbiórka żywności w ramach akcji „Podziel się posiłkiem” organizowana przez Banki Żywności. Akcja skierowana została szczególnie do dzieci z najuboższych rodzin często wielodzietnych.

Zbiórka żywności 28-29 września 2012

Liczba 55 wolontariuszy z Fundacji ANIMUS , oraz młodzieży szkolnej Zespołu Szkół Zawodowych w Złotoryi na czele wraz z koordynatorem zbiorki p. Krzysztofem Apostolukiem  zebrała 661 kg Żywności, która trafi do Dzieci z najbardziej potrzebujących rodzin.

Zarząd Fundacji ANIMUS oraz Koordynator zbiórki Krzysztof Apostoluk składają serdeczne podziękowania p. Annie Bieleckiej-Woźniak, p. Ewie Miara oraz wszystkim Kierownikom Sklepów na terenie których została przeprowadzona zbiórka za współpracę przy organizacji Zbiorki. Gorące podziękowania ślemy także do wolontariuszy, którzy bezinteresownie świadczyli swoją pomoc. Także w imieniu Dzieci dziękujemy wszystkim, którzy wsparli akcję „Podziel się posiłkiem” dzieląc się swoją miłością i dobrocią wrzucając do przygotowanych koszy swoje dary, bo „ Dzięki miłości i dobroci można pokonać wszystkie bariery”.

Fundacja ANIMUS