Fundacja "ANIMUS" - Przekazałeś nam już 1% - Podziel się posiłkiem

Podziel się posiłkiem

W dniach 28-29 września 2012 r. serdecznie zapraszamy na kolejną, ósmą edycję akcji "Podziel się posiłkiem". W organizacji akcji na terenie miasta Złotoryja będą pomagać wolontariusze Fundacji ANIMUS.

W ostatni weekend września ponad 40 tysięcy wolontariuszy w ponad 2,5 tysiąca sklepów na terenie całej Polski, będzie czekało na otwarte serca wszystkich Państwa, którzy zechcą wesprzeć niedożywione dzieci.

Do specjalnie przygotowanych koszy każdy kupujący będzie mógł przekazać na rzecz dzieci artykuły spożywcze. Jak co roku produkty rekomendowane to te z długim terminem przydatności do spożycia, np: olej, mąka, cukier, płatki śniadaniowe, odżywki dla dzieci, soki oraz konserwy. Liczymy na Państwa ofiarność.

Każda akcja "Podziel się posiłkiem" to kolejne napełnione brzuszki i uśmiechnięte twarze. Dzięki ofiarności Polaków, podczas siedmiu poprzednich edycji zebrano ponad 2,5 tysiąca ton żywności. W zeszłym roku padł rekord i do najuboższych trafiło 549 ton żywności.

Zapraszamy do udziału w akcji! Czekamy na Państwa w dniach 28-29 września 2012 r. w supermarketach w Złotoryi tj. "Biedronka" przy ul. Hożej, ul. Staromiejskiej, ul. Legnickiej, "Stokrotka" przy ul. Kościuszki oraz "Eko" przy ul. Legnickiej.