Fundacja "ANIMUS" - Przekazałeś nam już 1% - Akcja "ANIMUS Dzieciom" nadal trwa

Akcja "ANIMUS Dzieciom" nadal trwa

W dniach 9-10 czerwca 2012 r. odbyły się XVII Dni Wilkowa podczas których nasza Fundacja ANIMUS przeprowadziła akcję charytatywną "ANIMUS DZIECIOM". Akcja jest skierowana dla Dzieci Podopiecznych Fundacji ANIMUS na wypoczynek letni oraz przeprowadzenie warsztatów i wyjazdów edukacyjnych. W dniu 9 czerwca w samo południe pierwsi goście Fundacji ANIMUS z BC Rally Team z Bolesławca dzięki uprzejmości Pani Barbary Kuks, na parkingu zorganizowali mini tor rajdowy dla dzieci. Chętnych nie brakowało.

Do godz. 1700 rajdowcy z Teamu wozili małych Podopiecznych super szybkim BMW oraz Cinquecento Sporting. O godz. 1800 na boisku gościło 16 rugbystów z Klubu Rugby Miedziowi Lubin, którzy w deszczu odegrali widowiskowy mecz rugby. Po zakończeniu meczu wystąpił zespół Gabinet Medyczny. W pierwszym dniu imprezy gdy się ściemniło wystąpił Teatr Ognia AVATAR z Legnicy, który po raz pierwszy w Wilkowie wystawił swoją łączoną sztukę tańca i ognia. W drugim dniu imprezy na scenie wystąpiły odkryte talenty, laureaci wielu konkursów i festiwali. Liczną bo 50-cio osobową grupą wystąpił zespół tańca ze Złotoryi Street Dance Academy. Wśród odkrytych talentów wystąpili także 12Naście Stóp pod Ziemią, Michał Zakrzewski i Maciej Cwynar Mistrzowie Polski Jojo w kategorii junior freestyle, Marlena Kolanek oraz Hot Girls, wolontariusze Fundacji ANIMUS. Dużym zainteresowaniem cieszyły się warsztaty florystyczne prowadzone przez Panią Ewelinę Marciniak z Bukieciarni ze Złotoryi oraz warsztaty z gliny prowadzone przez Rodzinę Telatyńskich z Dobkowa. Wiele emocji mimo deszczu zapewniły niedzielne gwiazdy tj. Hania Markiewicz uczestniczka programu Bitwy na Głosy w grupie Edyty Górniak, Mariusz Florczyk i Marcin Cichy zwycięzcy Europejskiego Konkursu Muzycznego MUSIC AGAINST POVERTY, zespół Żółta Febra. Jednak emocje sięgły zenitu gdy na scenie ukazała się Marzena Kipiel-Sztuka oraz Gabriel Fleszar i Kostek. Niecodzienny koncert zagrali Kuba Blusiewicz, Maks Olszowy i zespół Our-Sounds. Wszystkie gwiazdy przyjechały na zaproszenie Fundacji ANIMUS w celu wsparcia charytatywnej akcji "ANIMUS DZIECIOM". Zapraszamy wszystkich do wsparcia akcji, bo najlepszą inwestycją są Dzieci nasi mali Podopieczni.