Podziękowanie

6 grudnia - wspomnienie św. Mikołaja, biskupa Miry, który jako młody człowiek porzucił dostatnie życie i poświęcił pieniądze na działalność charytatywną. Wędrując po świecie pomagał najbardziej potrzebującym,
nie oczekując w zamian niczego oprócz radości obdarowanych.

Fundacja ANIMUS stara się podążać śladami św. Mikołaja i uszczęśliwić najmłodszych, a jednocześnie najuboższych mieszkańców naszego Powiatu. W sobotę 10 grudnia br. w zaprzyjaźnionej harcówce, pod życzliwym okiem Pani Ewy Miary odbyło się w imieniu św. Mikołaja rozdanie przygotowanych paczek z akcji "Mikołajkowy ANIMUS" dla Podopiecznych Fundacji. Radości dzieci nie było końca.

Zwieńczeniem mikołajkowego świętowania było zaproszenie przez p. Ewę Miarę Komendantkę ZHP Złotoryja na seans do kina Aurum - prezent niespodzianka. Tego dnia uśmiech zagościł na twarzyczkach dzieciaków, a razem z nimi cieszyli się rodzice, wolontariusze i darczyńcy, dzięki którym mikołajki mogły się odbyć.

W imieniu wszystkich uśmiechniętych maluchów dziękujemy za wszelką pomoc, jaką otrzymaliśmy organizując spotkanie mikołajkowe dla najmłodszych podopiecznych Fundacji ANIMUS.

"Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie."
Julian Ejsmond