Akcja Mikołajkowa

PAMIĘTAJMY o Świętach z ANIMUSEM i Harcerzami z Komendy Hufca w Złotoryi. Dokładnie za kilkanaście dni do naszych domów zawita bożonarodzeniowe światełko, zapowiedź narodzin Jezusa. W małej stajence na sianku przyjdzie na świat maleńkie Dziecię, nadzieja świata. W uroczystym nastroju, w gronie rodzinnym zasiądziemy do stołów, żeby podzielić się opłatkiem. Tego dnia liczy się przede wszystkim rodzina, jednak nie wszyscy będą mogli w pełni cieszyć się atmosferą świąt.

Fundacja ANIMUS, we współpracy z Komendą Hufca w Złotoryi niezmiennie od kilku lat organizuje akcję "Mikołajkowy ANIMUS", której zadaniem jest wsparcie najuboższych, a w szczególności wielodzietnych rodzin z naszego powiatu. Ten rok nie będzie wyjątkiem. Dlatego też serdecznie zapraszamy do odwiedzenia w dniach 2-4 grudnia 2011 r. supermarketów Biedronka i Stokrotka i podzielenia się z naszymi podopiecznymi tym, czym chata bogata, czyli żywnością. Będziemy tam na Państwa czekać razem z naszymi wolontariuszami z Zespołu Szkół Zawodowych oraz Gimnazjum Nr 2 w Złotoryi. Do specjalnie przygotowanych koszy będzie można wkładać m.in. cukier, ryż , makaron, olej, konserwy w puszce, słodycze dla Dzieci itp. Gorąco zachęcamy do przyłączenia się do akcji ANIMUSA. Paczki dla rodzin wielodzietnych można również przynosić do siedziby ZHP przy ul.Sienkiewicza 4 w Złotoryi. Codziennie w godzinach 1500-1600 można tam zostawiać paczki mikołajkowe dla naszych Podopiecznych. Każda pomoc się liczy, a my liczymy na Państwa. Zebrane dary trafią w postaci paczek mikołajkowych do wszystkich potrzebujących rodzin naszego powiatu, a mamy ich coraz więcej.

Nie ma na świecie piękniejszego sposobu na okazanie serca drugiemu człowiekowi niż podzielenie się z nim tym, co mamy. Pamiętajmy więc: 2-4 grudnia 2011 r.

Pomóżmy sprawić, by w każdym domu zagościło Boże Narodzenie. Czekamy na Państwa.

Prezentem mikołajkowym od Komendy Hufca w Złotoryi będzie bilet do kina dla dzieci na film niespodziankę, grany przez ZOK w dniu 10 grudnia 2011 r. o godz. 900, serdecznie zapraszamy wszystkie dzieci. Kontakt w ZHP p. Ewa Miara, Tel. 609 767 777