Fundacja "ANIMUS" - Przekazałeś nam już 1% - "ANIMUS dzieciom" - akcja Wielkanocna

"ANIMUS dzieciom" - akcja Wielkanocna

ANIMUS dzieciom - akcja WielkanocnaZbliża się Wielkanoc, święto radości i obfitości, gdy po siedmiu tygodniach oczekiwania i poszczenia możemy zasiąść z rodziną do stołu i podzielić się jajkiem. Nie wszyscy jednak będą mogli tak odświętnie przeżywać czas Zmartwychwstania Pańskiego.

Dlatego też, jak co roku, Fundacja ANIMUS pragnie wesprzeć najuboższe, a w szczególności wielodzietne rodziny naszego powiatu wręczając im paczki żywnościowe. Dzięki Państwu możemy wspólnie osiągnąć cel.Dlatego też serdecznie zapraszamy do odwiedzenia w dniach 15-17 kwietnia 2011 r. supermarketów Biedronka, Lidl i Stokrotka oraz centrum handlowego Mirosława i Haliny Zwierzyńskich i podzielenia się z naszymi podopiecznymi tym, czym chata bogata, czyli żywnością. W godzinach od 10:00 do 18:00 pod hasłem "ANIMUS Dzieciom", nasi wolontariusze będą na Państwa czekać z koszami, do których można wkładać m.in. cukier, ryż , makaron, olej, konserwy w puszce, słodycze dla dzieci itp. Gorąco zachęcamy do przyłączenia się do akcji ANIMUSA. Wystarczy jedynie nadmienić, iż dzięki wsparciu mieszkańców Powiatu Złotoryjskiego w ubiegłych latach zebraliśmy ponad 5 ton produktów żywnościowych, które następnie zostały rozdzielone wśród 156 rodzin, co daje 802 osoby, którym pomogli Państwo ugasić nie tylko głód chleba, ale przede wszystkim serca.

Nie ma na świecie piękniejszego sposobu na okazanie serca drugiemu człowiekowi niż podzielenie się z nim tym, co mamy. Pamiętajmy więc: 15-17 kwietnia 2011 r. w godzinach 10:00-18:00 "ANIMUS Dzieciom", My wszyscy Dzieciom! Czekamy na Państwa.

Plakat ANIMUS dzieciom - Akcja Wielkanocna