ANIMUS Dzieciom a wulkan dorosłym

Tego w Polsce jeszcze nie było !!!

„Kraina wygasłych wulkanów” - tak zwykło się nazywać tereny Pogórza Kaczawskiego, które zamieszkujemy. Zastygnięta lawa znajdująca się w stożkach powulkanicznych to niezastąpiony  surowiec.  Czy jednak naprawdę wszystkie wulkany z doliny Kaczawy są wygasłe?  Otóż nie, wewnątrz jednego coś jeszcze wrze! Udowodnimy, że gorąca lawa wciąż jest groźna i będziemy świadkami erupcji. A wszystko za sprawą Fundacji ”ANIMUS”, która z Państwa udziałem ma zamiarpobić rekord Polski na najwyższy wybuchający wulkan. Już 14 sierpnia 2013 r.  nasza miejscowość Wilków Osiedle koło Złotoryi zapełni się entuzjastami wulkanologii, geologii i wszelkich pokrewnych nauk. Razem, posiadając wsparcie merytoryczne naukowców Instytutu Nauk Geologicznych z Uniwersytetu Jagiellońskiego z Krakowa, spróbujemy zbudować od podstaw najprawdziwszy czynny wulkan. My, to znaczy wszyscy uczestnicy przedsięwzięcia. Może i nie mamy szansy zmierzyć się z Etną, ale kto powiedział, że nie możemy stworzyć sycylijskiego klimatu w Polsce?  Z takim zapleczem nie straszne nam żadne wyzwanie.

Strudzonych budową i obserwacją naszego cudu natury zapraszamy na koncert charytatywny, który odbędzie się wieczorem. Rafał Brzozowski, Liber, Natalia Szroeder i pani Marzena Kipiel - Sztuka zaśpiewają, aby pomóc w zebraniu funduszy na rehabilitację i leczenie trzech niezwykłych dziewczynek – Wiktorii chorującej na miopatię mięśni, Kasi cierpiącej na mózgowe porażenie dziecięce i Klaudii zmagającej się z genetyczną chorobą MPS tj. mukopolisacharydoza typ 3, znajdujących się pod opieką Fundacji. Każda z nich codziennie zmaga się ze swoją chorobą, wykonując setki ćwiczeń, przyjmując specjalistyczne leki, czy też uczestnicząc w turnusach rehabilitacyjnych. Niestety, każda z tych form leczenia jest kosztowna. Dochód z koncertu ma właśnie za zadanie pomóc dziewczynkom w codziennej walce o sprawność. Wierzymy, że z Państwa pomocą nasza akcja się powiedzie.

Otwarte serce i szczere chęci to podstawa działalności Fundacji ”ANIMUS”. Jednakże, aby móc zorganizować powyższy projekt, potrzebujemy wsparcia finansowego. Dlatego zwracamy się z prośbą do wszystkich osób i firm, które mogłyby dołożyć cegiełkę  przygotowań do koncertu i bicia rekordu Polski. Za okazaną pomoc i przychylność oferujemy umieszczenie Państwa danych na materiałach promocyjnych akcji, m.in. ściankach i planszach ze zdjęciami zaproszonych Gwiazd. Ponadto trwają rozmowy odnośnie objęcia naszej imprezy patronatem medialnym przez radio i telewizję.

Szacujemy, że uczestnikami imprezy będzie ok. 450 osób. Szczegółowy program umieścimy na stronie internetowej Fundacji „ANIMUS”-www.fundacjaanimus.org.pl oraz w lokalnych mediach.

Liczymy na Państwa wsparcie i z całego serca dziękujemy!

Razem, aby pomóc Wiktorii, Kasi i Klaudii, można nawet „ożywić” wulkan.

Wpłaty można dokonywać na nr konta:

Bank PKO BP I Oddział Złotoryja
87 1020 3017 0000 2102 0211 9964

Możesz wysłać SMS-a o nazwie AT.ANIMUS pod numer 73068 (koszt SMS 3,69 zł z VAT).

Osoby odpowiedzialne do kontaktu:

Marta Marchaj-Fundator Fundacji „ANIMUS” tel. 603 859 295
Łucja Marchaj-Prezes Zarządu Fundacji „ANIMUS” tel. 692 806 867