Kilometry dobra

Kampania Fundacji ANIMUS Kilometry Dobra ze wsparciem ambasadora Kampanii Roberta Kuriaty Mistrza Sportu Miasta Złotoryja 2014 r. zaprasza wszystkich do akcji Kilometry Dobra.

Celem akcji jest pomoc w zebraniu środków na zakup "Mareczkowozu" tj. samochodu z podnośnikiem oraz na fundusz Na Ratunek Rodzinie.

MareczekDla Darka i Beaty -€“ rodziców Marka NAJTRUDNIEJSZĄ czynnością dnia jest wciskanie i wyciąganie Marka do i z samochodu, który nie jest dostosowany do przewozu Mareczka. Marek ma dziecięce porażenie mózgowe. Jest to choroba, w której Mareczek nie może samodzielnie się poruszać. Wymaga całodobowej opieki. Jest on codziennie dowożony do Ośrodka Rewalidacyjno-Wychowawczego w Legnicy oraz trzy razy w tygodniu na rehabilitację do Jawora.

Mimo choroby Marek odważnie pokazuje się światu. Pani Beatka pomimo obowiązków jest pełna energii i zapału.
Stąd PILNA potrzeba zakupu samochodu z podnośnikiem umożliwiającym wstawienie wózka oraz usadzenie Marka w prawidłowej pozycji. Nowy samochód to zdrowe kręgosłupy rodziców i koniec codziennego horroru Marka! To WIELKA rewolucja w życiu rodziny, która będzie mogła uczestniczyć aktywniej w życiu społecznym.
Koszt samochodu to kwota 24.700,00 zł. Finał akcji Kilometrów Dobra odbędzie się 31.05.2015 r. w Złotoryi!

Zostań DARCZYŃCĄ już dziś! Wpłaty dokonaj tutaj

Pamiętajmy „Dzięki miłości i dobroci można pokonać wszystkie bariery.