Poznaj nas !
WIELKI krok Fundacji ANIMUS w rozpoznaniu
czyli konkurs na nowe logo Fundacji ANIMUS.

Ogłaszamy konkurs na wykonanie projektu graficznego nowego logo Fundacji ANIMUS.

Warunki konkursu.

Jakie powinno być NOWE LOGO ANIMUSa?

Na pewno powinno oddawać charakter działalności Fundacji ANIMUS tj. służba na rzecz dzieci i osób najbardziej potrzebujących, znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej. Logo powinno być nowoczesne, świeże, innowacyjne, wyjątkowe, proste, czytelne bez skomplikowanej grafiki. Logo powinno dobrze wyglądać na dużym Billboardzie i na małym długopisie czy wizytówce. Powinno być na tyle charakterystyczne, aby każdy kto na nie spojrzy będzie dobrze wiedział, że to Fundacja ANIMUS.

O działalności Fundacji ANIMUS.

Prowadzimy Fundusz Na Ratunek Rodzinie, który obejmuje pomocą psychologiczno-terapeutyczną rodziny nie radzące sobie z nałogami i uzależnieniami, przede wszystkim od alkoholu, sieci Internet, gier komputerowych, telefonów. Pomagamy dzieciom i osobom z niepełnosprawnościami. Jesteśmy na etapie tworzenia programu, który bezpośrednio będzie skierowany do Dzieci poprzez zakup np. wyprawki szkolnej, przyznania stypendium, dożywiania, dofinansowania do wypoczynku letniego i zimowego.

Nazwa ANIMUS pochodzi z łac. i oznacza: duch, umysł, zamysł, duch ożywiony, dusza, usposobienie, odwaga.

Fundacja ANIMUS powstała 15 lipca 2008 r. Mottem fundacji jest: Dzięki miłości i dobroci można pokonać wszystkie bariery oraz Czyń z ANIMUSem niemożliwe MOŻLIWYM.

Działamy innowacyjnie, z pomysłem i nie szablonowo bowiem w 2013 r. pobiliśmy Rekord Polski na Najwyższy Wybuchający Wulkan.

Jesteśmy Pionierami w organizacji Mistrzostw Polski w Płukaniu Złota Osób z Niepełnosprawnością i w tym roku tj. 29 maja zorganizowaliśmy po raz II Mistrzostwa, które wyglądają zjawiskowo bowiem płuczą osoby na wózkach inwalidzkich.

Pomagamy poprzez służbę drugiemu Człowiekowi, który chce zmienić swoje trudne życie na lepsze, przede wszystkim chce, aby całej Rodzinie żyło się LEPIEJ bo godniej. Pomagamy tym, którzy chcą WIĘCEJ osiągnąć w swoim życiu. Działamy w sposób etyczny, zaplanowany, skuteczny. Opieramy się na wartościach: służby, ogromnym osobistym zaangażowaniu, wzajemnej pomocy oraz szacunku.

Zasady etyczne, jakimi się kierujemy wynikają z Polskiej Deklaracji Etycznej Fundraisingu, którą podpisaliśmy w grudniu 2014 r.
Zwycięski projekt powinien być dostarczony w formatach:

• EPS (CMYK i achromatyczny)
  • JPG (RGB i achromatyczny)
  • PNG
  • PDF
  • CDR
  • informację o użytych kolorach, czcionkach, polach ochronnych
  • pliki źródłowe

Jaka nagroda?

Nagrodą będzie relaks i odpoczynek dla 2 osób w Parku Wodnym Tropikana w Hotelu Gołębiewski w Karpaczu oraz paczka z gadżetami od Fundacji ANIMUS.

Zgłoszenia i data zakończenia konkursu.

Konkurs rozpoczyna się z chwilą jego ogłoszenia i prace należy przesyłać na adres mailowy Fundacji ANIMUS tj. Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. do dnia 13.07.2015 r.

Fundacja ANIMUS zastrzega także prawo do przeprowadzenia publicznej ankiety na portalu Facebook przedstawiając prace, które zyskają największą akceptację przez członków powołanej przez Organizatora Kapituły konkursu na nowe logo Fundacji ANIMUS.

Wymagania techniczne.

Uczestnik, którego praca została wybrana przez Organizatora jako zwycięska dostarcza:
• wypełnione i podpisane oświadczenie o prawach autorskich i ochronie danych osobowych
• oryginalne pliki źródłowe
• pliki JPG, GIF lub PNG
• inne pliki uwzględnione w opisie

Prawa autorskie i ochrona danych osobowych.

Przeniesienie własności i praw autorskich następuje z chwilą otrzymania nagrody przez zwycięzcę konkursu, którego praca została wybrana przez Organizatora i powołaną Kapitułę, w skład której będą wchodzić osoby ze znajomością PR, marketingu i reklamy ale także wolontariusze, podopieczni, ludzie mediów i inne osoby powołane przez Organizatora.

Fundacja ANIMUS przestrzega przepisów o ochronie danych osobowych. Uzyskała zgodę Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych na prowadzenie i przetwarzanie zbiorów danych osobowych. Dokumenty podlegają zabezpieczeniom i ochronie danych osobowych. Dane uzyskane na podstawie oświadczenia są wykorzystane do celów realizacji konkursu na nowe logo Fundacji ANIMUS w zakresie wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych przez uczestnika konkursu. Uczestnik konkursu, członkowie Kapituły mają prawo do wglądu, zmiany i żądania usunięcia danych osobowych z bazy Fundacji ANIMUS.